• VCA logo
 • Co2neutral2
 • foto charcoal furnaces 1
 • foto charcoal furnaces 2
 • foto charcoal furnaces 3

Charcoal furnaces

MOVI charcoal furnaces (C.M. Technology b.v.) is een onderdeel van MOVI vuurvast. Dit bedrijf ontwikkelt ovens voor de verkolingsindustrie. Al meer dan 25 jaar verbeteren wij de technologie van het efficiënt en CO2 neutraal produceren van houtskool. De kwaliteit van de houtskool moet constant en zeer hoog zijn en tegelijk mag de productie geen luchtverontreiniging geven. In de projecten hieronder, kun je het eerder ontwikkelde “VRM systeem” en het “HEAD systeem” zien. Deze systemen produceren goede houtskool, maar zijn duur en zeer moeilijk te verplaatsen. Dat is de reden waarom wij een nieuw type oven hebben ontwikkeld. De MC FURNACE is MOBIEL en kan overal geplaatst worden er is geen extra gebouw nodig. De gehele installatie heeft alleen een vlak en solide ondergrond nodig en een klein dak. Met deze oven kunt u dezelfde hoeveelheid houtskool produceren als het “HEAD system” en het “VMR system”, maar met een veel kleinere investering.

De capaciteit (ongeveer 700-1000 ton/jaar) is afhankelijk van de productietijd, het percentage vaste carbon, de houtkwaliteit en het vocht percentage van het hout. Voor 800 ton houtskool heb je ± 3200 ton lucht droog hout (met een vochtpercentage van 15-20%) of afvalhout nodig. Met de MC furnace is het mogelijk om houtskool met een zeer hoog percentage vast carbon te maken. Je kunt ook een zeer constante kwaliteit maken, dit is belangrijk voor de industrie en voor restaurants. De productie is een continue proces en het beste is een productie van 24 uur / 7dagen. Het proces kan gestopt worden, maar het kost dan extra tijd en brandstof om de installatie weer draaiende te krijgen. De installatie vraagt alleen brandstof(diesel/gas) bij het opstarten van de oven. Wanneer de MC Furnace op temperatuur is dan heb je geen (of zeer weinig) externe brandstof meer nodig. De MC FURNACE werkt volledig op de houtgassen uit het hout.

Houtskooloven systemen

MC Furnace

MC Furnace

film MC Furnace

film MC Furnace

HEAD Systeem

HEAD Systeem

VMR Systeem

VMR Systeem

 • MC Furnace
 • film MC Furnace
 • HEAD Systeem
 • VMR Systeem
 • MC Furnace

  Deze voorlader is ontwikkeld tussen 2010 en 2013. Dit type oven is gemakkelijk verplaatsbaar en heeft geen gebouw nodig. Bij dit systeem gaat de oven naar het hout toe. Dus hier worden kosten bespaard op transport van het hout.

  Verbrandingsovens 01
  Ketelreinigen 01
 • film MC Furnace

  Op deze film krijgt u in een enkele minuten een goede indruk van de mogelijkheden van de MC Furnace. Wij laten u in het kort de opbouw van de 3 kamers zien. In twee tot 3 dagen staat de gehele installatie productie klaar. Ook krijgt u info over de productieproces en over het eindproduct. Heeft u interesse, wacht niet en vul het contactformulier in.

 • HEAD Systeem

  Deze toplader is ontwikkeld tussen 1990 en 1993. Deze oven is een solide productie unit gebleken. We hebben vele ovens op locatie gebouwd en deze zijn nog steeds volop in productie. Nadeel is de investering, je hebt een kraanbaan en een gebouw nodig en de oven is moeilijk verplaatsbaar. Bij deze installatie moet het hout naar de oven toe. Dus hoge transportkosten zijn het gevolg.

  Verbrandingsovens 01
 • VMR Systeem

  Deze voorlader is ontwikkeld tussen 1984 en 1987. Deze oven is de eerste productie-unit die we ontworpen hebben. Nadeel is dat de oven ter plaatse opgebouwd moet worden en zeer moeilijk verplaatsbaar is. Uit de voordelen van deze oven is de MC Furnace ontstaan.

  Verbrandingsovens 01
 • MC Furnace
 • film MC Furnace
 • HEAD Systeem
 • VMR Systeem
Mobiel

Mobiel

De MC Furnace kan overal geplaatst worden, je hebt alleen een vlakke en solide ondergrond nodig. De complete installatie kan in 2-3 dagen opgebouwd worden.


GEEN luchtverontreiniging

GEEN luchtverontreiniging

De MC Furnace verbrandt alle zuren en houtgassen die tijdens de verkoling uit het hout komen op een zeer efficiënte wijze na. Hierdoor is er totaal geen verontreiniging van de omgeving. Wij kunnen u een gedetailleerd rapport geven met de emmissiewaarden van de gehele installatie.
Efficiënt

Efficiënt

De installatie werkt heel efficiënt, voor 1000 ton houtskool heb je ± 3200 ton afvalhout nodig.
Dit is minder dan 1:4. De oude traditionele productiemethoden hebben een efficiëntie van 1:7
Hierdoor heb je veel minder afvalhout nodig en je hebt een hogere kwaliteit houtskool.
Geen of zeer weinig energie nodig

Geen of zeer weinig energie nodig

Een (gas/olie) brander is alleen nodig bij het opstarten van de installatie. Als het productieproces goed op gang is, heb je de brander niet meer nodig. De installatie werkt dan volledig op de houtgassen die uit het afvalhout komen.


  Movi Charcoal furnaces

Julianastraat 49
5087 BA Diessen
Tel.  +31 (0)13 504 25 03
Fax. +31 (0)13 504 25 08
E-mail: info@movi.nl