Skip to main content
Movi Vuurvast vlam

Over ons

Movi Vuurvast

Over Movi vuurvast

De specialist in vuurvast

MOVI vuurvast:
I
s de specialist op het gebied van vuurvast. Door jarenlang actief te zijn in de deze sector, zijn wij een van de toonaangevende bedrijven in Nederland geworden. Onze bedrijf heeft 4 hoofdactiviteiten, namelijk:

MOVI vuurvast montage:
Het ontwerpen en monteren van vuurvaste constructies in industriële ovens is, sinds de oprichting in 1983, de hoofdactiviteit van MOVI VUURVAST.

Gezien de extreem hoge temperaturen in industriële ovens, wordt aan de bekleding hoge eisen gesteld. De warmteafgifte aan de omgeving moet minimaal zijn en de buitenbekleding van de oven mag niet (te) warm worden.

Movi vuurvast verkoop :
Met onze dagelijkse betrokkenheid bij vuurvaste materialen was het een natuurlijke stap voor ons om ons aanbod uit te breiden en deze hoogwaardige materialen ook te gaan verkopen. Sinds 1990 hebben we ons volledig toegelegd op het aanbieden van vuurvaste en isolerende materialen. Onze klantenkring omvat openhaarden- en kachelbouwers, evenals gerenommeerde bouwmaterialenhandelaren.

MOVI vuurvast stortwerk

Movi Vuurvast is gespecialiseerd in het produceren van vuurvaste vormstenen. Dit zijn zowel stenen voor de haarden- en kachelindustrie, ketelindustrie, brandbestrijdingsindustrie en andere vuurvaste industrieën. Ze worden geheel naar de wensen van de klant geproduceerd, droog gestookt. Zo leveren wij al jaren aan diverse kachelbouwers in binnen en buitenland.

Movi Carbonisatieoven:
MOVI-carbonisatie ovens is een onderdeel van MOVI vuurvast. Dit bedrijf ontwikkelt ovens voor de verkolingsindustrie. Al meer dan 25 jaar verbeteren wij de technologie van het efficiënt en CO2 neutraal produceren van houtskool. Met onze ovens kan een zeer hoge en constante kwaliteit houtskool gemaakt worden, dit is belangrijk voor de industrie en voor restaurants.

Onze ovens zijn ontworpen voor een continue productie van houtskool, wat het meest efficiënt is wanneer het 24 uur per dag en 7 dagen per week draait. Het proces kan gestopt worden, maar het kost dan extra tijd en brandstof om de installatie weer draaiende te krijgen.

De installatie vraagt alleen brandstof(diesel/gas) bij het opstarten van de oven. Naast houtskool is de oven ook in staat om andere grondstoffen te verkolen. Denk hierbij aan kokosnoot, olifantengras en andere toepassingen.

Historie

Het begin van Movi vuurvast

In 1983 is het bedrijf opgericht door Jan Moors. Hij is met zeer beperkte middelen begonnen. Een fietsenhok als kantoor, een slaapkamer als tekenkamer en een kippenhok als opslagplaats. In de beginjaren maakte Jan Moors enkele grote projecten in het buitenland waaronder Indonesië en Amerika.

Het bedrijf groeide snel en na enkele jaren kwamen de eerste personeelsleden erbij. De bedrijfsruimten werden te klein en moesten ook meegroeien. In 1988 werd de eerste bedrijfshal in gebruik genomen. Vanaf die tijd zitten wij aan de Julianastraat te Diessen op industrieterrein “Laardal”. De tweede hal met 2x 10 ton kranen werd in gebruik genomen in 1994. Vanaf die tijd zijn wij in staat om grotere projecten in onze werkplaats in Diessen uit te voeren. Ovens van 5 meter breed en 25 meter lang zijn allang geen uitzondering meer. Door de jaren heen is het bedrijf steeds verder uitgegroeid en hebben we meer dan 15 mensen in dienst die fulltime bezig zijn met vuurvast. Regelmatig moet er een beroep gedaan worden op ZZP-ers en uitzendbureaus om de werkzaamheden in binnen- en buitenland in goede banen te leiden.

Historische Movi bus
Foto uit de history van Movi Vuurvast
Movi in de beginjaren
Historie
Onderhoud vuurvast oven
Green Eco furnace op locatie geïnstalleerd
Kachel vormsteen
Charcoal furnaces